Porcija: 3 žmonėms
Gaminimo laikas: 15 minučių
Jums reikės:
- Jūros gėrybių mikso (400 gr.) (aštuonkojai, midijos, moliuskai, krevetės, kalmarai)
- Tailandietiškų makaronų (250 gr.)
- Kalendros (20 gr.)
- Svogūno laiškų (30 gr.)
- Špinatų (30 gr.)
- Sviesto (50 gr.)
- Balto vyno (100 ml)
- Teriyaki padažo (2 šaukštai)
- Rudojo cukraus (2 nepilni šaukštai)
- Laimo vaisiaus (1 vnt.)
- Česnako (1 skiltelė)
- Maltų pipirų mišinio, druskos
Į troškintuvą supilame vyną, įdedame kubelį sviesto, įtarkuojame česnaką ir pakaitiname ant vidutinio karščio. Tuo tarpu susmulkiname kalendrą, svogūnų laiškus ir špinatus. Į troškintuvą taip pat supilame Teriyaki padažą, rudąjį cukrų ir įspaudžiame laimo sultis. Dar šiek tiek pakaitinus sudedame jūros gėrybes ir uždengus patroškiname ±2 min. Pabaigai užmalame pipirų ir šiek tiek druskos.
Tailandietiškus makaronus paverdame kelias minutes, nupilame ir perplauname šaltu vandeniu. Juos sudedame į paruoštas jūros gėrybes, pamaišome ir užbarstome žalumą. Makaronus galima patiekti su ciabatta.