Porcija: 8 žmonėms
Gaminimo laikas: 20 minučių (leisti sustingti per naktį)
Jums reikės:
Pagrindui
- Sausainių „Gaidelis“ (2 pakelių)
- Mėlynių uogienės (100 g)
- Rudojo cukraus sirupo (100 g)
Sausainius su uogiene ir sirupu susmulkiname elektriniu smulkintuvu. Gauta mase išklojame kepimo skardos dugną ir supresuojame.
Įdarui
- Desertinės varškės (1 kg, naudojau „President“ vanilinę)
- Maskarponės sūrio (250 g)
- Riebios grietinėlės (250 g)
- Kondensuoto pieno (300 ml)
- Šaldytų mėlynių su cukrumi (150 g)
- Želatinos (20 g)
Visus ingredientus (išskyrus želatiną ir mėlynes) sumaišome plaktuvu. Želatiną ištirpiname karštame vandenyje ir maišydami supilame į masę. Sudedame šaldytas mėlynes, supilame į kepimo skardą ir paliekame šaldytuve per naktį.