Tortas „Šrekas“
Sirupas nr. 1
Visus ingredientus gerai sumaišome.
Sirupas nr. 2
Visus ingredientus gerai sumaišome.
Kremas nr. 1
Užverdame grietinėlę ir supilame ant gabaliukais sulaužyto šokolado, gerai išmaišome, kad šokoladas išsilydytų, atšaldome, kad sutirštėtų. Sudedame atvėsintą maskarpone sūrį, maišome iki vientisumo ir įdedame į šaldytuvą.
Kremas nr. 2
Grietinėlę plakame iki standumo (kad greičiau išsiplaktų, plakite ant dubens su šaltu vandeniu ar ledukais). Į grietinėlę sudedame maskarpone sūrį ir cukrų, išmaišome iki vientisumo ir įdedame į šaldytuvą atvėsinti.
Biskvitui – atskiriame trynius nuo baltymų. Į trynius supilame pusę balto ir vanilinio cukraus, maišome, kol masė padidės kelis kartus, įpilame maistinių dažų. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos, plakdami beriame likusį cukrų ir vanilinio cukraus pudrą. Plakame iki tirštų putų masės. Į baltymus po truputi sudedame trynius ir išmaišome iki vientisos masės. Po truputį suberiame persijotus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius ir atsargiai išmaišome. Biskvitą kepame tortinėje su atidaromais šonais (dugnas išklotas kepimo popieriumi) 180 C orkaitėje apie 40 minučių. Išėmus kepimo formą sukrečiame, kad biskvitas nesubliūkštų.
Torto sutepimas. Atvėsintą biskvitą perpjauname pusiau. Apatinę dalį apšlakstome sirupu nr. 1, tepame kremą nr. 2, uždedame viršutinę dalį, pašlakstome sirupu nr. 2. Visą tortą aptepame kremu nr. 1 ir iš visų pusių apibarstome pakepintomis migdolų drožlėmis. Dedame į šaldytuvą atvėsinti.