Vištienos kumpeliai su pomidorais ir pupelėmis
Jums reikės:
- Iškaulintų vištienos kulšelių (600 g)
- Luptų konservuotų pomidorų savo sultyse (400 g)
- Konservuotų pupelių mikso (400 g)
- Raudonojo svogūno (1 vnt.)
- Česnako (2 skiltelės)
- Sviesto (50 g)
- Kmynų (1 šaukštelio), cinamono (1/2 šaukštelio), kalendros maltos arba grūdeliais (1/2 šaukštelio)
- Juodo malto pipiro ir druskos
Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, suberiame kmynus, cinamoną, kalendrą. Kai keptuvė įkaista sudedame smulkiai supjaustytą česnaką ir svogūną. Truputį pakepinę ant viršaus sudedame kulšeles, užberiame druskos ir juodo malto pipiro. Pakepę vištieną iš abiejų pusių 6-7 minutes sudedame konservuotus pomidorus ir pupeles, viską tolygiai paskirstome. Pagal skonį galite dar pasūdyti ir įmalti pipiro. Sumažiname ugnį iki vidutinės ir įdėję sviesto patroškiname apie 20 minučių. Patiekiame su ryžiais.