Veršienos nugarinė su česnakiniu užpilu
Jums reikės:
- Veršienos nugarinės su kaulu (600 g)
- Laimo vaisiaus (1 )
- Česnako (3 skiltelės)
- Mirino (4 šaukštai)
- Ryžių actas (4 šaukštai)
- Alyvuogių aliejaus (4 šaukštai)
- Rūkytos paprikos milteliai (1/2 šauktštelio)
- Džiovintos mėtos (1/2 šaukštelio)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Nugarinę pamarinuojame su rūkyta paprika, mėta, druska, pipiro ir laimo sultimis. Palaikome 1 valandą šaldytuve.
Sumaišome užpilą: sutarkuotą česnaką užpilame ryžiu actu, mirinu, alyvuogių aliejumi, vandeniu (4 šaukštai), įberiame truputį druskos ir pipiro. Gerai išmaišome ir paliekame taip pat 1 valandai.
Pamarinuotą nugarinę iš visų pusių apkepame įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Keptuvę su apkepta nugarinę pašauname į 250 C orkaitę 25 minutėms. Iškeptą nugarinę supjaustome ir apipilame česnakiniu užpilu.