Įdaryti maltinukai
Jums reikės:
- Vištienos faršo (500 g)
- Špinatų (keli stiebai)
- Burokėlių lapų (keli stiebai)
- Svogūno laiškų (pundelis)
- Česnako (1 skiltelė)
- Panko džiūvėsėlių (apvoliojimui)
- Kiaušinio (1 vnt.)
- Druskos ir juodo pipiro
Prieskoninis sviestas:
- Sviesto (100 g)
- Baziliko, petražolių, krapų (pundelis)
- Druskos
Bulvių kepsneliai:
- Šviežių mažų bulvyčių (300 g)
- Kietojo sūrio (50 g)
- Druskos ir pipiro
Faršą sumaišome su kiaušiniu, 2 šaukštais džiūvėsėlių, tarkuotu česnaku, druska ir pipiru. Paliekame, kol pagaminsime įdarą.
Keptuvėje pakepiname smulkintus špinatus, burokėlių lapus, svogūnų laiškus, įberiame truputį druskos ir juodo pipiro. Smulkintuvu sumalame iki vientisos masės sviestą ir prieskoninius žalumynus, įberiame šiek tiek druskos. Paliekame vėsiai, kad sustingtų.
Išvirtas bulves stambiai sutriname ir sumaišome su tarkuotu sūriu, druska ir pipiru.
Iš faršo formuojame kotletukus, į vidų dedame po šaukštelį įdaro. Kotletukus apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame ant nedidelės ugnies. Iš bulvių masės formuojame nedidelius kepsnelius ir pakepame keptuvėje.
Kotletukus patiekiame su ant viršaus uždėtu prieskoninio sviesto gabaliuku, bulvių kepsneliais ir šviežiais pomidorais.