Tunas grietinėlės padaže
Jums reikės:
- Tuno pjausnių (400 g)
- Grietinėlės (300 ml)
- Saliero stiebų (2 vnt.)
- Kalafioro (150 g)
- Česnako (1 skiltelė)
- Triufelis (1 vnt.)
- Druskos ir juodo pipiro
Įpuodą įpilame truputį alyvuogių aliejaus, sudedame tarkuotą česnaką, gabaliukais pjaustytą salierą ir pasmulkintą žiedinį kopūstą. Truputį pakepinę supilame grietinėlę, įdedame druskos ir pipiro, įtarkuojame triufelį. Padažą paverdame.
Tuną apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. 2 cm pločio kepsnius kepame po 30 sekundžių iš abiejų pusių. Pabarstome druska ir pipiru. Sumažiname karštį ir ant kepsnių užpilame padažą. Šiek tiek patroškiname ir patiekiame su norimu garnyru.