Pyragas su kepta vištiena
Jums reikės:
- Keptos vištienos likučių (ar kitos paukštienos) (300 g)
- Mielinės tešlos (500 g)
- Rūkytos šoninės (50 g)
- Kiaušinio (1 vnt.)
- Varškės sūrelio su prieskoninėmis žolelėmis (1 šaukštas)
- Kietojo sūrio (60 g)
- Sviesto (80 g)
- Tabasco padažo (1 šaukštelis)
- Druskos ir juodo pipiro
Vištieną pasmulkiname ir sumaišome su pjaustyta šonine, varškės sūreliu, tarkuotu sūriu, 50 g sviesto (tirpinto), druska ir pipiru.
Tešlą padaliname į 8 gabaliukus, juos iškočiojame. Į kiekvieną dedame įdaro ir susukam į rutuliukus. Juos dedame į sviestu išteptą skardą. Išplakame kiaušinį su 30 g sviesto ir tabasco. Šiuo plakiniu gausiai ištepame pyragėlius. Užbarstome sezamo sėklų ir kepame 180 C orkaitėje 45 minutes.