Porcija: 2 žmonėms

Gaminimo laikas: 20 minučių

Jums reikės:

  1.  Jautienos nugarinės (0,5 kg.)
  2.  Itališkų žolelių mišinio (su čili pipirais)
  3.  Mirino (japoniško ryžių vyno)
  4.  Sviesto (20gr.)
  5.  Alyvuogių aliejaus (2 šaukštai)
  6.  Druskos ir citrininių pipirų mišinio

Jautienos nugarinę (2 cm storio) gausiai apvoliojame itališkų žolelių mišinyje. Įdedame į labai gerai įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi, kepame ant pačio didžiausio karščio po 2 min iš kiekvienos pusės. Dar kartą apverčiame ir pakepame po 30 sekundžių. Sudedame sviestą ir pakepiname dar po 30 sekundžių iš abiejų pusių. Iškepusią jautieną atidame ant lentutės „pailsėti“ ir imamės užpilo.

Užpilui – sumaišome miriną, alyvuogių aliejų (2 šaukštai), druską ir citrinpipirius ir gerai išmaišome. „Pailsėjusią“ jautieną supjaustome plonais gabaliukais ir gausiai apipilame užpilu.