Dorada raudono vyno padaže
Jums reikės:
- Doradų (2 vnt.)
- Medaus (1 šaukštas)
- Raudono vyno (150 ml)
- Sviesto (50 g)
- Česnako (4 skiltelės)
- Raudonėlio (2 šaukšteliai)
- Juodo malto pipiro ir druskos
Doradas ištriname trinto česnako, druskos, juodo malto pipiro ir raudonėlio mišiniu. Sudedame į kepimo indą ir užpilame vyno, vandens (50/50) ir medaus mišiniu. Į skardą sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą. Kepame 250 С orkaitėje 20 min., karts nuo karto žuvį apšlakstydami padažu iš kepimo indo.
Po 20 min. kepimo atsargiai apverčiame žuvis, nupilame į keptuvę pusę skysčio, o žuvis „pašauname“ atgal į orkaitę dar 10 min.
Nupiltą padažą perkošiame ir beveik per pusę nugariname keptuvėje.
Žuvį patiekiame su garnyru, apipilame padažu iš keptuvės.