Ėrienos nugarinė su medaus ir garstyčių padažu
Jums reikės:
- Ėrienos nugarinės (500 g)
- Shiitake grybų (80 g)
- Grietinėlės (100 ml)
- Sviesto (2 šaukšteliai)
- Garstyčių grūdeliais (1 šaukštelis)
- Medaus (1 šaukštelis)
- Česnako (1 skiltelė)
- Malto imbiero (1 šaukštelis)
- Ropės (3 vnt.)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Nugarinę supjaustome gabaliukais, pamarinuojame juodu pipiru, imbiero milteliais ir tarkuotu česnaku. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi iš visų pusių (trumpai, po 30 sek.) ir perdedame į kepimo skardą. Kepame 250 C orkaitėje 10 minučių su ventiliavimo funkcija.
Keptuvėje, kurioje kepė mėsa, kepame pasmulkintus grybus. Kai šiek tiek apkeps, pamažiname ugnį ir dedame šaukštelį sviesto, garstyčių, medaus ir 50 ml grietinėlės. Dar šiek tiek pakaitiname ir padažas paruoštas (galite įberti druskos pagal skonį).
Nuluptas ir truputį pasmulkintas ropes verdame pasūdytame vandenyje. Išvirtas ropes sumalame blenderiu su 50 ml grietinėlės, šaukšteliu sviesto, druska ir juodu pipiru.
Iš orkaitės išimtą mėsą pasūdome keliais žiupsneliais druskos ir patiekiame su ropių piure ir padažu.