Kepta dorada
Jums reikės:
- Doradų (2 vnt.)
- Citrinos (1 vnt.)
- Raudono svogūno (1 vnt.)
- Ryžių (150 g)
- Sviesto (50 g)
- Provanso žolelių mišinio
- Druskos ir juodo malto pipiro
Išdorotas ir išvalytas doradas (su galvomis) nusausiname, pabarstome išorę ir vidų druska, juodais maltais pipirais ir provanso žolelėmis. Žuvis iš abiejų pusių (po 2 min.) pakepame gerai įkaitintoje grill keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Pakepinę atsargiai į žuvies vidų įdedame po kelis griežinėlius citrinos, o likusius išspausdžiame ant žuvies ir sudedame šalia keptuvėje. Į žuvies vidų taip pat įdedame po gabaliuką sviesto. Kitą dalį sviesto uždedame ant žuvies viršaus. Keptuvę su žuvimi dedame į 250 C orkaitę ir kepame 10 min.
Ryžius verdame pasūdytame vandenyje. Keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą mėlyną svogūną ir sudedame į išvirtus ryžius.
Iškeptą žuvį patiekiame lėkštėje su ryžiais. Apšlakstome sultimis iš keptuvės.