Jums reikės:

  1. Jautienos sprandinės (2 kg)
  2. Raudonų svogūnų (6-7 vnt.)
  3. Rozmarino (4 šakelės)
  4. Raudonėlio (pundelis)
  5. Mairūno (1 šaukštas)
  6. Malto lauro lapo (1 šaukštelis)
  7. Česnako (1 vnt.)
  8. Druskos ir juodo malto pipiro (apie 1,5 šaukšto druskos ir 1 šaukšto pipiro)
  9. Jautienos sultinio (1 l)

Garnyras

  1. Bulvių (2 kg)
  2. Pieno (200 ml)
  3. Sviesto (50 g)
  4. Raudonų krienų (150 g)
  5. Druskos

Mėsą pamarinuojame su visais prieskoniais (rozmarinu, raudonėliu, mairūnu, maltu lauro lapu, druska ir juodu maltu pipiru). Joje padarome mažas įpjovas ir, supjaustę česnako skilteles pusiau, prismaigstome į skylutes. Paliekame per naktį, kad gerai išsimarinuotų. Mėsą kepti dedame į uždengiamą indą (geriausiai tinka tadžinas). Ant dugno sudedame svogūnus, tada pilame sultinį ir ant viršaus uždedame nepjaustytą išmarinuotą mėsos gabalą. Kepame 170 C orkaitėje 4 valandas, po to mėsą apverčiame ir kepame dar 2 valandas.

Išvirtas bulves sutriname su sviestu, pienu ir raudonais krienais (krienų galite dėti ir daugiau, pagal skonį). Paskaniname druska ir patiekiame prie mėsos.