Moliūgo ir mėsos pyragas
Jums reikės:
- Veršienos faršo (500 g)
- Moliūgo (1 kg)
- Tartalečių tešlos (1 pakelis)
- Kiaušinių (2 vnt.)
- Svogūno (2 vnt.)
- Česnako (1 skiltelė)
- Cheddar sūrio (200 g)
- Pomidorų pastos (1 šaukštas)
- Džiūvėsėlių (3 šaukštai)
- Petražolių (pundelis)
- Druskos ir juodo pipiro
Keptuvėje pakepame pasmulkintą svogūną ir tarkuotą česnaką. Sudedame stambiai tarkuotą moliūgą ir smulkintas petražoles. Šiek tiek pakepinę sudedame faršą, pomidorų pastą, įberiame druskos ir pipirų. Patroškiname apie 7 minutes. Nuėmę nuo ugnies suberiame džiūvėsėlius ir maišydami mišinį įmušame kiaušinius, sudedame dalį tarkuoto sūrio.
Į kepimo formą įklojame tešlą, ant viršaus sudedame įdarą ir kepame 200 C orkaitėje 25 minutes. Tuomet užberiame likusį sūrį ir kepame dar 10 minučių su ventiliavimo funkcija.