Tagliatelle su špinatais ir jūros gėrybėmis
Jums reikės:
- Jūros šukučių mėsos (150 g)
- Didžiųjų krevečių (150 g)
- Špinatų (100 g)
- Česnako (2 skiltelės)
- Sviesto (20 g)
- Petražolių (kelios šakelės)
- Sezamų aliejaus (1/2 šaukštelio)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Išverdame makaronus pasūdytame vandenyje.
Smulkintuvu susmulkiname špinatus, ištirpintą sviestą, česnakus ir sezamo aliejų. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame truputį aliejaus ir sudedame krevetes bei šukutes. Kepiname ant didelės ugnies vieną minutę ir sudedame paruoštą padažą, pagardiname druska ir pipiru. Įpilame pusę samčio vandens iš makaronų, pasmulkintas petražoles, truputį patroškinę (apie vieną minutę) sudedame makaronus ir gerai išmaišome.