Troškinti jautienos šonkauliai
Jums reikės:
- Jautienos šonkaulių (1,5 kg)
- Petražolės šaknies (1 vnt.)
- Česnako (3 skiltelės)
- Imbiero šaknies (30 g)
- Grikių medaus (3 šaukšteliai)
- Mirino (3 šaukštai)
- Maltų lauro ir saliero lapelių (po ½ šaukštelio)
- Gvazdikėlių, piri piri ir kvapnaus pipiro (po 3 vnt.)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Į greitpuodį sudedame šonkaulius, petražolės šaknį, 2 skilteles česnako, lauro ir salierų lapelius, piri piri, kvapnų pipirus ir gvazdikėlius, šaukštelį druskos. Viską užpilame 1 litru vandens ir troškiname 45 minutes.
Sumaišome tarkuotą imbierą bei česnaką, medų, juodą maltą pipirą ir miriną. Šiuo padažu aptepame patroškintus šonkaulius ir kepame 250 С orkaitėje 15 minučių.
Patiekiame su virtomis ir keptomis daržovėmis: pastarnoku, saldžia ir paprasta bulvėmis) bei juodojo ridiko ir saliero šaknies salotomis.
Po troškinimo likęs sultinys puikiai tiks sriubai (reikia perkošti per sietą).