Troškintos jaučio uodegos
Jums reikės:
- Jaučio uodegų (1,5 kg)
- Obuolio (1 vnt)
- Poro (1 vnt)
- Petražolės šaknies (1 vnt)
- Saliero stiebo (1 vnt)
- Medaus (1 šaukštas)
- Česnako (2 skiltelės)
- Sezamų aliejaus (1/2 šaukšto)
- Džiovintų krapų (1 šaukštelis)
- Kvapniojo pipiro (3 vnt)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Jaučio uodegas apkepame keptuvėje ir dedame į garpuodį. Daržoves bei obuolį supjaustome nedideliais gabaliukais ir šiek tiek pakepiname toje pačioje keptuvėje. Pakeptas daržoves dedame į puodą prie jaučio uodegų, sudedame prieskonius, medaus, pilame sezamų aliejų, įberiame druskos. Įpilame 1 litrą vandens, uždarome garpuodį ir verdame 1,5 valandos ant nedidelės ugnies. Išvirus uodegas išimame, o iš daržovių padarome padažą (sutriname su blenderiu).
Patiekiame su bulvių piure ir šviežiomis daržovėmis.