Upėtakis su kuskusu
Jums reikės:
- Upėtakių (2 vnt. 500 g)
- Citrinos (1/4 )
- Laimo vaisiaus (1/4 vnt.)
- Rozmarino (kelios šakelės)
- Cukinijos (1 vnt., nedidelė)
- Cheddar sūrio (40 g)
- Sviesto (1 šaukštas)
- Kuskuso kruopų (100 g)
- Druskos ir juodo pipiro
Upėtakius paskaniname druska ir pipiru ir įpjauname po 0,5 cm iš abiejų pusių. Paliekame, kol paruošime garnyrą.
Kuskuso kruopas užpilame virintu vandeniu (100 ml) ir uždengiame dangčiu. Cukiniją pjaustome puslankiais ir kepame su alyvuogių aliejumi. Paskaniname druska, pipiru ir apkepę sudedame į kuskuso kruopas. Įtarkuojame sūrį ir išmaišome. Paliekame šiltai.
Žuvis apkepame iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Sumažinę karštį sudedame pasmulkintą citriną, laimą, sviestą ir rozmarino šakeles. Uždengę dangčiu pakepame dar kelias minutes.