Veršienos nugarinė su bruknių padažu
Jums reikės:
- Veršienos nugarinės su kauliuku (300 g)
- Sviesto (20 g)
- Bruknių uogienės (2 šaukštai)
- Citrinos (1/2 vnt.)
- Maltų salierų ir lauro lapelių
- Druskos ir pipirų mišinio
Mėsą ištriname salierų ir lauro lapeliais, pipirais ir druska. Apkepame ant didelės ugnies iš abiejų pusių su alyvuogių aliejumi (po 1,5 minutes). Apkepus (naudojau keptuvę, kurią galima dėti ir į orkaitę) iškart pašauname į 250 C orkaitę (5 minutėms).
Kitoje keptuvėje pakaitiname bruknių uogienę, citrinos sultis ir sviestą. Kai mėsa iškepa, supilame likusias sultis į padažą. Padažą užpilame ant mėsos ir patiekiame su bulvių koše.