Porcija: 2 žmonėms
Gaminimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
- Atlantinės menkės filė (0,5 kg.)
- Džiūvėsėlių
- Šviežio raudonėlio (8 šakelių)
- Citrinos ( 1/2 vnt.)
- Sviesto (50 gr.)
- Balto vyno (50 ml.)
- Ryžių (100 gr.)
- Medaus (1 šaukštelis)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Grūstuvėje arba smulkintuve sugrūdame raudonėlį su druska ir maltu juodu pipiru. Į tą pačią grūstuvę įberiame džiūvėsėlius ir kartu su prieskoniais pertriname. Į puodą įdedame ryžius, įtarkuojame pusės citrinos žievelės, įberiame žiupsnelį druskos, įpilame vandens ir vardame. Žuvį padengiame plonu džiūvėsėlių sluoksniu ir dedame ant skardos išklotos sviestiniu popieriumi, kepame 250 C 7 minutes.
Tuo tarpu į keptuvę dedame sviestą ir tirpdome ant nedidelės ugnies. Į sviestą beriame druskos ir juodo malto pipiro, įpilame vyną. Padidinę karštį, vyną nugariname pusiau. Išjungiame ir sudedame medų. Gerai išmaišę užpilame ant iškepusios žuvies.