Porcija: 8 žmonėms
Gaminimo laikas: 30 minučių (tešlą atšaldome pora valandų)
Jums reikės:
- Sviesto (170 gr.)
- Cukraus (100 gr.)
- Vanilinio cukraus pudros (1 šaukštas)
- Kiaušinių (1 vnt.)
- Grietinėlės (50 ml)
- Kepimo miltelių (1,5 šaukštas)
- Miltų (400 gr.)
- Riešutų (100 gr.)
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su cukrumi. Įmušti kiaušinį ir sudėti vanilinio cukraus pudrą. Išmaišius įdėti grietinėlę ir dar kartą išmaišyti. Tuomet sudėti kepimo miltelius ir miltus. Maišyti, kol nebelips prie rankų. Tešlą porą valandų atšaldyti šaldytuve. Iš tešlos suformuoti norimos formos sausainukus (apie 0,3 cm storio), sudėti ant pamiltuotos kepimo skardos.
Riešutus sumalti blenderiu su 2 šaukšteliais cukraus. Ant suformuotų sausainukų užbarstyti po žiupsnelį riešutų ir gerai prispausti. Kepti 15 min. 200 C orkaitėje.