Porcija: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 1 valanda
Jums reikės:
- Anties krūtinėlės
- Čiobrelių (kelios šakelės)
- Mirino (3 šaukštai)
- Ryžių acto (2 šaukštai)
- Sezamų aliejaus (1 šaukštas)
- Alyvuogių aliejaus (3 šaukštai)
- Juodo malto pipiro
Antieną pamarinuojame su visais priedais ir paliekame 4-5 valandoms
Salotoms
- Pankolio šaknies (1/2 )
- Saliero stiebo (2 stiebai)
- Alyvuogių aliejaus (keli šaukštai)
- Ryžių acto (1 šaukštas)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Pankolį ir salierą supjaustome plonais gabaliukais ir užpilame alyvuogių aliejumi, ryžių actu, paskaniname druska ir pipiru. Paliekame 30 minučių.
Bulvių košės pyragui
- Bulvių (2 vnt. didelės)
- Sluoksniuotos bemielės tešlos (250 g)
- Smidrų (keli stiebai)
- Grietinėlės (50 ml)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Bulves išverdame, jas užpilame grietinėle, įberiame druskos, juodo pipiro ir sugrūdame į košę. Ant ištiestos tešlos išilgai dedame keletą smidrų, beriame druskos ir juodo pipiro, tešlos galą kelis kartus užlenkiame ir ant viršaus dedame bulvių košę. Susukame į pailgą pyragą ir kepame 30 minučių 220 C orkaitėje.
Anties file apkepame keptuvėje iš abiejų pusių ant didelės ugnies. Tuomet mėsą dedame į skardą, supilame marinatą (be čiobrelio), uždengiame folija ir kepame 15 minučių 250 C orkaitėje. Nuėmus foliją pakepame dar 5 minutes.
Patiekiame su salotomis ir bulvių pyragėliu. Galima šiek tiek apšlakstyti skysčių nuo anties kepimo.