Porcija: 4 žmonėms
Gaminimo laikas: 1,5 valandos
Jums reikės:
- Jautienos kaulų (1-1,5 kg)
- Pievagrybių (120 g)
- Raudonojo svogūno (1 vnt.)
- Morkos (1 vnt.)
- Bruknių uogienės (2 šaukštai)
- Juodųjų ryžių (80 g)
- Lauro lapelių, saliero lapelių, krapų (po 1 šaukštelį)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Jautienos kaulus pašlakstome alyvuogių aliejumi, sudedame į kepimo skardą ir pakepame 15 minučių 275 C orkaitėje su ventiliavimo funkcija. Tuo tarpu keptuvėje pakepame tarkuotą morką, pasmulkintą svogūną ir pievagrybius. Paskui įdedame ryžius ir uogienę. Pakaitiname dar kelias minutes.
Apkeptus jautienos kaulus dedame į didelį puodą, užpilame 2,5 litro vandens, sudedame prieskonius ir verdame apie 1 valandą ant vidutinės ugnies. Tuomet iš puodo išimame kaulus, nupjaustome mėsą nuo kaulų ir sudedame atgal į sultinį. Sudedame apkeptas daržoves, įpilame dar papildomai 0,5 litro vandens ir paverdame dar 20 minučių.