Porcija: 6 žmonėms

Gaminimo laikas: 2 valandos 30 minučių

Jums reikės:

  1. Kiaušinių baltymų (8 vnt.)
  2. Cukraus pudros (0,5 kg.)
  3. Vanilinio cukraus pudros (2 šaukštai)
  4. Cukraus (100 gr.)
  5. Riešutų (200 gr. mikso: graikiškų, anakardžio, migdolų)
  6. Džiovintų spanguolių (200 gr.)

Į kiaušinių baltymus įberiame žiupsnelį druskos ir pradedame plakti. Kai baltymas pradeda baltuoti suberiame vanilinio cukraus pudrą ir plakame toliau. Plakdami po truputį sudedame visą cukraus pudrą ir pačiame gale paprastą cukrų. Plakame iki standžių putų. Į plakinį sudedame kapotus riešutus ir smulkintas spanguoles, išmaišome ir sudedame į konditerinį maišą. Išspaudžiame nedideliais morengiukais ant kepimo popieriumi išklotos skardos . Džioviname 100 C orkaitėje apie 2 valandas.