Porcija: 4 žmonėms
Gaminimo laikas: 1 valanda 20 minučių
Jums reikės:
- Lašišos (1,5 kg)
- Šviežių bulvių (3 vnt.)
- Morkos (1/2 vnt.)
- Grietinėlės (200 ml)
- Sviesto (30 g)
- Česnako (3 skiltelės)
- Rozmarino ir salierų lapelių (po ½ šaukštelio)
- Juodo malto pipiro ir druskos
Lašišos filė atskiriame nuo stuburo kaulo ir pincetu išimame smulkesnes ašakas. Blenderiu sumaišome grietinėlę, 1 stiklinę vandens, tarkuotą morką, česnaką, rozmariną, salierų lapelius, pipirą ir druską. Mišinį supilame į kepimo indą ir į jį dedame lašišos filė odele į viršų. Ant lašišos sudedame plonais griežinėliais pjaustytas bulves, kurias paskaniname prieskoniais (tais pačiais, kuriuos naudojome padažui), įdedame keletą gabalėlių sviesto.
Kepame 230C orkaitėje apie 1 valandą (po 30 min. kepimo žuvį apšlakstome padažu iš kepimo indo).