Porcija: 3 žmonėms

Gaminimo laikas: 20 minučių

Jums reikės:

  1. Vištos krūtinėlės (500 g)
  2. Anakardžio riešutų (100 g)
  3. Medaus (1 šaukšto)
  4. Citrinžolės (1 lazdelės)
  5. Maltų kajeno pipirų (0,5 šaukštelio)
  6. Ryžių (100 g)
  7. Morkos (1 vnt.)
  8. Krapų (keletos šakelių)
  9. Druskos ir juodo malto pipiro

Vištos krūtinėlę supjaustome kubeliais ir pamarinuojame su medumi, kajeno pipirais, juodu maltu pipiru ir druska, paliekame per naktį. Į keptuvę su aliejumi įdedame kepti riešutus ir smulkiai pjaustytą citrinžolę. Truputį pakepę sudedame marinuotą vištieną ir kepame apie 10 minučių.Tuo tarpu uždedame virti ryžius su žiupsneliu druskos.

Kitoje keptuvėje apkepame stambiai tarkuotą morką (įberiame žiupsnelį druskos). Neužmirškite pamaišyti vištienos, kad neprisviltų. Apkeptas morkas, vištieną ir smulkintus krapus sudedame į ryžius. Į keptuvę, kurioje kepė vištiena įpilame kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai pakaitinę supilame jį į ryžius, viską gerai išmaišome ir jei reikia paskaniname druska ir juodu maltu pipiru.