Veršienos kotletukai su sūrio padažu
Jums reikės:
- Veršienos faršo (500 g)
- Kiaušinio (1 vnt)
- Svogūno (1 vnt)
- Česnako (1 skiltelė)
- Manų kruopų (2 šaukštai)
- Grietinės (2 šaukštai)
- Grietinėlės (250 ml)
- Mozzarella sūrio (125 g)
- Pesto padažo (2 šaukštai)
- Sviesto (50 g)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Faršą sumaišome su manų kruopomis, kiaušiniu, tarkuotu česnaku ir svogūnu, paskaniname druska ir pipiru. Palaikome apie 10 minučių, kad pabrinktų kruopos.
Į puodą supilame grietinėlę, įdedame sviestą, grietinės, pasmulkintą mozzarella ir pesto, šiek tiek druskos ir pipiro. Po truputį kaitiname ir laukiame kol ištirps sūris. Pagamintą padažą laikome šiltai arba ant labai silpnos ugnies.
Pastovėjusį faršą dar kartą gerai išmaišome, formuojame nedidelius kotletukus ir kepame keptuvėje. Iškepus visus kotletukus sudedame į keptuvę, užpilame padažu ir uždengus dangčiu šiek tiek patroškiname.