Jums reikės:

  1. Jautienos nugarinės (300 gr.)
  2. Kuskuso (100 gr.)
  3. Ryžių miltų (mėsos apvoliojimui)
  4. Agurko (150 gr.)
  5. Avokado (1 vnt.)
  6. Saliero (1 stiebas)
  7. Pomidorų (150 gr.)
  8. Ryžių acto (2 šaukštai)
  9. Alyvuogių aliejaus
  10. Rūkytos maltos paprikos, maltų lauro lapelių (po 1 šaukštelį)
  11. Cukraus (1 šaukštelis)
  12. Citrininių pipirų ir druskos

Mėsą supjaustome 1,5 cm storio gabaliukais, pamušame ir pamarinuojame su druska, lauro lapeliais ir rūkyta paprika. Gabaliukus apvoliojame ryžių miltuose ir sudedame ant aliejumi išteptos skardos. Į puode užvirtus 300 ml vandens su keliais šaukštais alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos. Suberiame kuskusą ir išjungę karštį uždengiame dangčiu. Mėsą pašauname į 250 C orkaitę 10 minučių. Tiek pat laikome uždengtą kuskusą. Tuo tarpu supjaustome daržoves smulkiais gabaliukais, pašlakstome alyvuogių aliejumi (4 šaukštai), ryžių actu, pabarstome druskos, citrininių pipirų ir cukraus. Patiekimas: ant lėkštės dedame mėsos gabaliuką ant jos tolygiai paskirtsome kuskusą ir ant jo dedame daržoves.

Jautiena su kuskusu ir darzovemis