Porcija: 6 žmonėms

Gaminimo laikas: 1 valanda

Jums reikės:

  1. Veršienos kaulų su mėsyte (1 kg)
  2. Mažos geltonosios cukinijos (1 vnt.)
  3. Morkos (1 vnt.)
  4. Poro (nedidelis gabaliukas)
  5. Svogūno (1 vnt.)
  6. Konservuotų pupelių pomidorų padaže (400 g)
  7. Pomidorų pastos (70 g)
  8. Česnako (2 skiltelės)
  9. Bulgur kruopos (150 g)
  10. Maltų lauro lapelių, džiovintų krapų, malto rozmarino (po ½ šaukštelio)
  11. Druskos ir juodo malto pipiro

Gerai įkaitiname didelį puodą, įpilame alyvuogių aliejaus. Dedame į keturias dalis supjaustytą svogūną, česnako skilteles ir veršienos kauliukus. Kauliukus puode ant didelės ugnies apkepiname, įpilame 2 litrus vandens, sudedame visus prieskonius, pomidorų pastą, įmalame druskos, juodo pipiro ir verdame 45 minutes. Per tą laiką pasiruošiame daržoves: burokine tarka sutarkuojame cukiniją ir morką, pasmulkiname porą.

Pavirus kauliukus išimame iš sultinio, nupjaustome mėsytę ir sudedame ją atgal į puodą. Į sriubą sudedame daržoves, pupeles, bulguro kruopas ir įpilame dar 0,5 litro vandens. Paverdame dar 15 minučių.