Apelsininiai vištienos petukai
Jums reikės:
- Vištienos petukų (500 g)
- Morkų (4 vnt. nedidelės)
- Apelsinų džemo (2 šaukštai)
- Malto mairūno ir maltos rūkytos paprikos
- Juodo malto pipiro ir druskos
Kukurūzų duonai:
- Kukurūzų miltų (150 g)
- Kukurūzų kruopų (200 g)
- Konservuotų kukurūzų (100 g)
- Grietinės (150 g)
- Mocarela sūrio (130 g)
- Druskos (1 šaukštelis)
- Saulėgrąžų aliejaus (50 g)
- Kiaušinio (1 vnt.)
- Vandens (200 ml)
Kukurūzų duonos visus ingredientus sumaišome ir supilame į siaurą sviestu išteptą kepimo formą, kepame 250 C orkaitėje 30 min. Patiekiame su grietine.
Vištieną pamarinuojame su rūkyta paprika, mairūnu ir druska. Sudedame į skardą. Ant vištienos ir šalia sudedame juostelėmis pjaustytas morkas (morkas paskaniname druska ir juodu maltu pipiru). Kepame 250 C orkaitėje 35 min., tuomet aptepame apelsinų džemu ir pakepame dar 5 min.