Įdaryta vištos kulšelė
Jums reikės:
- Vištos kulšelių (2 vnt.)
- Morkų (1 vnt.)
- Razinų (1 saujos)
- Mažų bulvyčių (300 gr.)
- Sviesto (30 gr.)
- Cinamono ir kario (po 1 šaukštelį)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Stambia (burokine) tarka sutarkuotą morką, razinas ir sviestą sudedame į dubenėlį. Įdedame pusę šaukštelio cinamono ir kario, truputį druskos ir juodo malto pipiro, išmaišome. Nuo kulšelių atsargiai nulupame odelę, bet ne iki galo. Kulšelėje padarome mažus įpjovimus ir prikemšame įdaro. Prikimšę 5-6 įpjovas užtraukiame odelę atgal ir pritvirtiname iš priekio smeigtukais. Likusiais prieskoniais (druska, pipiru, kariu ir cinamonu) ištriname kulšeles.
Bulvytes beriame į kepimo skardą, ant jų užmalame juodo pipiro, užbarstome druskos, užpilame alyvuogių aliejaus ir ant viršaus sudedame kulšeles. Skardą uždengiame folija ir pašauname į 220 C orkaitę. Kepame 1 valandą, tuomet nuimame foliją ir pakepiname ventiliavimo funkcija dar 10 minučių.