Jautienos nugarinė su anakardžiais ir spanguolėmis
Jums reikės:
- Jautienos nugarinės (500 g)
- Anakardžių (100 g)
- Džiovintų spanguolių (100 g)
- Česnako (1 skiltelė)
- Muskovado cukraus (2 šaukšteliai)
- Greipfruto sulčių (200 ml)
- Sezamo aliejaus (1 šaukštas)
- Ryžių acto (1 šaukštas)
- Sojos (3 šaukštai)
- Čili miltelių (1/2 šauktelio)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Sumaišome cukrų, sultis, sezamo aliejų, actą, soją ir čili. Jautieną supjaustome smulkiais ir plonais gabaliukais, pabarstome druska ir pipiru ir pakepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Truputį apkepę sudedame tarkuotą česnaką, riešutus ir spanguoles. Kepame ant nedidelės ugnies, kol mėsa apkeps. Tuomet supilame užpilą ir patroškiname apie 7 minutes.
Patiekiame su ryžiais ar makaronais.