Jums reikės:

  1. Lašišos (2 gabaliukai, 400 g)
  2. Sviesto (20 g)
  3. Chereso (3 šaukštai)
  4. Provanso žolelių mišinio (1 šaukštelio)
  5. Himalajų druskos
  6. Juodo malto pipiro

Garnyras

  1. Ryžių (100 g)
  2. Lęšių (50 g)
  3. Šafrano
  4. Sviesto (20 g)
  5. Druskos

Ryžius kartu su lęšiais verdame pasūdytame vandenyje apie 20 minučių. Po 15 minučių virimo įdedame kelis žiupsnelius šafrano, o išvirus sudedame sviestą.

Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, beriame himalajų druskos, pusę šaukštelio provanso žolelių, truputį juodo malto pipiro. Aliejui įkaitus į keptuvę dedame lašišos gabaliukus odele į apačią. Pasistenkite, kad lašišos gabaliukai būtų kuo sausesni (nusausinti galite popieriniu ranksluoščiu).

Lašišą apverskite po 2 minučių (jei išlauksite, kol odelė gražiai apskrus, ji atšoks nuo keptuvės dugno ir neprisvils). Kol kepa apačia, lašišos viršų pabarstome likusiomis žolelėmis, druska ir juodu maltu pipiru.

Apvertus žuvį į keptuvę įpilame cheresą ir įdedame sviestą, išjungiame ugnį ir uždengiame dangčiu. Tegul taip pastovi, kol išvirs ryžiai.

Patiekdami žuvį ir garnyrą apšlakstykite padažu iš keptuvės.