Jums reikės:

  1. Lašišos (1-1,2 kg)
  2. Citrinos (1 vnt.)
  3. Imbiero (50 g)
  4. Raudonėlio ir rozmarino (po kelias šakeles)
  5. Sviesto (100 g)
  6. Grietinės (150 g)
  7. Bulvių (500 g)
  8. Saldžiųjų bulvių (500 g)
  9. Druskos ir juodo malto pipiro

Grūstuvėje (arba smulkintuvu) sutriname imbierą, citrinos žievelę, citrinos sultis, žoleles, druską (2 šaukštelius) ir juodą pipirą. Žuvį dedame ant dvigubai perlenktos folijos ir ištriname (vidų ir išorę) prieskonių mišiniu. Į vidų ir ant viršaus dedame kubeliais pasmulkintą sviestą (50 g). Žuvį susukame į foliją, kad kepant neišbėgtų susidariusios sultys. Kepame apie 25-30 minučių. Tam pačiam laikui įdedame virti bulves (saldžiąsias bulves truputį pasmulkiname) su druska. Į išvirtas bulves dedame grietinę, sviestą, truputį pasūdome ir sugrūdame iki piure masės. Žuvį išimame ir folijos, viršuje peiliu ar žirklėmis padarome plyšį. Žuvies odelė nusilups lengvai, todėl į lėkštę dėkite filė gabaliukus, neužmirškite jų aplieti susidariusiomis sultimis.

DSC_0083