Sluoksniuostas filo tešlos pyragas
Jums reikės:
- Filo tešlos (300 g)
- Pieno (300 ml)
- Sviesto (100 g)
- Cukraus (150 g)
- Miltų (1 šaukštas)
- Medaus (3 šaukštai)
- Spanguolių džemo (4 šaukštai)
- Džiovintų spanguolių (2 saujos)
- Vanilės lazdelės (1/2 vnt.)
- Grietinėlės (700 ml)
Puode ištirpiname sviestą ir cukrų, dedame vanilės sėklas, miltus ir maišant pilame pieną. Kaitiname kol pradės tirštėti. Kremą gerai atvėsiname.
Filo tešlą padaliname į tris dalis ir dedame į tris skardas po kelis sudėtus lakštus. Kiekvieną lakštą patepame tirpintu sviestu ir kepame 220 C orkaitėje 8-10 minučių. Tuomet lakštų viršų patepame medumi, o lakštų vidurį ištepame spanguolių džemu. Gerai atvėsiname.
Plaktuvu išplakame grietinėlę, tuomet į ją po truputį supilame kremą, nuolatos maišant. Ant apatinio lakšto tepame kremo ir dedame kitą lakštą. Tuomet vėl kartojame: tepame kremo ir dedame viršutinį lakštą. Ant jo užtepame kremo ir užberiame spanguolių. Pyragą paliekame per naktį šaldytuve.