Jums reikės:

  1. Filo tešlos (300 g)
  2. Pieno (300 ml)
  3. Sviesto (100 g)
  4. Cukraus (150 g)
  5. Miltų (1 šaukštas)
  6. Medaus (3 šaukštai)
  7. Spanguolių džemo (4 šaukštai)
  8. Džiovintų spanguolių (2 saujos)
  9. Vanilės lazdelės (1/2 vnt.)
  10. Grietinėlės (700 ml)

Puode ištirpiname sviestą ir cukrų, dedame vanilės sėklas, miltus ir maišant pilame pieną. Kaitiname kol pradės tirštėti. Kremą gerai atvėsiname.

Filo tešlą padaliname į tris dalis ir dedame į tris skardas po kelis sudėtus lakštus. Kiekvieną lakštą patepame tirpintu sviestu ir kepame 220 C orkaitėje 8-10 minučių. Tuomet lakštų viršų patepame medumi, o lakštų vidurį ištepame spanguolių džemu. Gerai atvėsiname.

Plaktuvu išplakame grietinėlę, tuomet į ją po truputį supilame kremą, nuolatos maišant. Ant apatinio lakšto tepame kremo ir dedame kitą lakštą. Tuomet vėl kartojame: tepame kremo ir dedame viršutinį lakštą. Ant jo užtepame kremo ir užberiame spanguolių. Pyragą paliekame per naktį šaldytuve.

DSC_0853 DSC_0858 DSC_0860 DSC_0862 DSC_0864 DSC_0867 DSC_0868 DSC_0873 DSC_0876 DSC_0877 DSC_0959