Jums reikės:

  1. Grūstų bulvių (800 gr.)
  2. Kiaušinio (1 vnt.)
  3. Eringi grybų (150 gr.)
  4. Pieno (50 ml)
  5. Grietinės (1 šaukštelis)
  6. Sodos (0,5 šaukštelio)
  7. Svogūnų (3 vnt.)
  8. Miltų (150 gr.)
  9. Druskos, česnako granulių ir juodo malto pipiro

Smulkiais gabaliukais supjaustome grybus ir sudedame į trintas virtas bulves, įmušame kiaušinį, supilame pieną, sudedame grietine nugęsintą sodą, druską, juodą maltą pipirą ir česnako granules. Viską išmaišome rankomis. Suberiame miltus ir dar kartą gerai išmaišome. Iš masės formuojame blynelius ir kepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Kad tešla neliptų prie rankų, jas patepkite aliejumi.

Supjaustome svogūnus puslankiais ir pakepiname su alyvuogių aliejumi, druska ir juodu maltu pipiru (svogūnai bus kaip garnyras).

Blynus patiekiame su kepintais svogūnais ir grietine.