Porcija: 2 žmonėms
Gaminimo laikas: 40 minučių
Jums reikės:
- Kiaulienos išpjovos (500 g)
- Svogūno (1 vnt.)
- Voveraičių (300 g)
- Balto vyno (100 ml)
- Sviesto (20 g)
- Rudojo cukraus (1 šaukštelis)
- Maltų lauro lapų, mairūno, rozmarino ir raudonėlio (po 1 šaukštelį)
- Juodo malto pipiro ir druskos
Mėsą pamarinuojame su druska, juodu pipiru, lauro lapeliais ir mairūnu ir apkepame keptuvėje su ayvuogių aliejumis (iš visų pusių). Mėsą iš keptuvės įdedame į kepimo indą, o keptuvėje pakepame voveraites su pjaustytu svogūnu. Į voveraites įdedame rozmarino ir raudonėlio. Voveraites truputį patroškinus, supilame baltą vyną, įdedame sviestą ir įberiame rudojo cukraus ir šiek tiek druskos. Patroškiname ant didelės ugnies apie 5 min.
Voveraites supilame ant mėsos (į kepimo indą) ir kepame 25 minutes 250 C orkaitėje su ventiliavimo funkcija. Po 15 minučių pamaišome voveraites, kad nesudegtų.