Porcija: 2 žmonėms
Gaminimo laikas: 1 valanda
Jums reikės:
- Veršienos šonkaulių (600 g)
- Medaus (1 šaukštas)
- Laimo vaisiaus (1 vnt.)
- Rudųjų pievagrybių (4 grybai)
- Teriyaki padažo (2 šaukštai)
- Česnako (2 skiltelės)
- Sviesto (1 šaukštas)
- Kajeno pipirų (1/2 šaukštelio)
- Druskos ir juodų maltų pipirų
Šonkauliukus paskaniname kajeno pipiru, druska ir juodu maltu pipiru. Indelyje sumaišome medų, teriyaki padažą, tarkuotą česnaką ir laimo sultis. Mėsą sudedame į kepimo indą, uždengiame folija ir kepame 250 C orkaitėje. Kepsime 45 minutes, po 20 minučių mėsą patepame pagamintu padažu, vėl uždengiame folija ir kepame toliau. Dar po 20 minučių nuimame foliją, patepame mėsą padažu ir kepame jau be folijos dar 5 minutes su ventiliavimo funkcija.
Likus 15 minučių iki mėsos paruošimo gaminame garnyrą. Išverdame spageti makaronus. Keptuvėje pakepame burokine tarka sutarkuotus grybus, įdedame 1 šaukštą sviesto ir 1 šaukštą padažo, kuriuo tepame mėsą, įmalame druskos ir juodo pipiro. Gerai išmaišome ir supilame į išvirtus makaronus.