Porcija: 2 žmonėms
Gaminimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
- Ėrienos kepenėlių (500 g)
- Riebios grietinėlės (200 ml)
- Morkos (1 didelė arba 2 mažos)
- Mėlyno pelėsinio sūrio (1 šaukštas)
- Vytinto kiaulienos kumpio (50 g)
- Malto rozmarino, džiovintos mėtos (po ½ šaukštelio)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Kepenėles supjaustome nedideliais kvadratėliais ir pamarinuojame su rozmarinu, mėta, juodu pipiru ir trupučiu druskos. Kepenėles veriame ant medinio iešmelio, tarpais įveriame ir vytinto kumpio. Iešmelius apkepame iš abiejų pusių ant gerai įkaitintos keptuvės su alyvuogių aliejumi ir perdedame į kepimo indą.
Keptuvėje pakepiname smulkiai sutarkuotą morką, įberiame žiupsnelį druskos ir juodų maltų pipirų. Supilame grietinėlę ir įdedame šaukštą pelėsinio sūrio. Dar šiek tiek pakaitiname kol sūris išsilydis ir grietinėlė sutirštės. Šį padažą supilame ant iešmelių ir kepame 250 C laipsnių orkaitėje su ventiliavimo funkcija 5 minutes.