Kiaulienos išpjova su kreivabūdžių padažu
Jums reikės:
- Kiaulienos išpjovos (400 g)
- Kreivabūdžių (150 g)
- Moliūgo sėklų (1 šaukštas)
- Grūdėtų garstyčių (1 šaukštas)
- Riebios grietinėlės (200 g)
- Svogūno (1 vnt.)
- Malto mairūno ir saliero (po ½ šaukštelio)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Mėsą supjaustome medaljono formos gabaliukais (~1,5 cm pločio) ir pamarinuojame mairūnu, saliero lapeliais, druska ir juodu pipiru. Medaljonus apkepame keptuvėje iš abiejų pusių ir perdedame į kepimo skardelę. Keptuvėje atskirai apkepame svogūnus su moliūgo sėklomis ir kreivabūdes. Supilame grietinėlę, įdedame garstyčias, šiek tiek druskos ir juodo pipiro. Viską patroškinę 4-5 minutes ant nedidelės ugnies supilame į kepimo skardą ant mėsos.
Kepame 10 minučių 250 C orkaitėje su ventiliavimo funkcija.