Žuvienė su lašišos pjausniais

Jums reikės:
- Lašišos kaulų ir galvos (2 kg)
 - Lašišos pjausnių (2 gabalai, ~300 g)
 - Baklažano (½ vnt.)
 - Morkos (1 vnt.)
 - Bulgur kruopų (150 g)
 - Česnako (2 skiltelės)
 - Laimo vaisiaus (½ vnt.)
 - Džiovintų salierų, lauro lapelių ir krapų (po ½ šauštelio)
 - Kvapnaus pipiro (3 žirneliai), juodo pipiro (5 žirneliai), kardamono (2 lazdelės), gvazdikėlio (1 vnt.)
 - Druskos
 
Lašišos kaulus ir galvą užpilame 2,5 litrų vandens. Sudedame visus prieskonius, česnaką ir išspaudžiame pusę laimo vaisiaus sulčių. Verdame 1 valandą, po to viską nukošiame ir paliekame tik sultinį.
Į sultinį dedame apkepintas burokine tarka sutarkuotas morkas ir apkeptą smulkiais kubeliais pjaustytą baklažaną. Taip pat suberiame Bulgur kruopas. Pavirus 10 minučių sudedame lašišos gabalus ir paverdame dar 5 minutes.





