Porcija: 2 žmonėms
Gaminimo laikas: 25 minutės
Jums reikės:
- Anties krūtinėlės (1 vnt.)
- Apelsinų sulčių (60 ml)
- Sviesto (20 g)
- Džiovintų mėtos ir mairūno (po ½ šaukštelio)
- Pipirų mišinio ir druskos
Antieną pamarinuojame su prieskoniais ir druska. Krūtinėlės odelėje peiliu padarome negilias įpjovas ir odele į apačia dedame į gerai įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Pakepame po 3 min. iš abiejų pusių ir dar 1 min. pavertus ant šono.
Iš keptuvės, kur kepė krūtinėlę į kitą keptuvę nupilame pusę ištirpusių taukų. Į juos įpilame 3 šaukštus apelsinų sulčių ir pakaitiname (pagaminame padažą).
Į keptuvę su pakepusia krūtinėle supilame likusias apelsinų sultis ir įdedame sviesto. Keptuvę dedame į 250С įkaitintą orkaitę ir kepame 10 min.
Krūtinėlę supjaustome, apšlakstome padažu ir patiekiame su mėgstamu garnyru.