Porcija: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 1 valanda (1 valandą palaikome su prieskoniais)
Jums reikės:
- Anties kulšelės (2 vnt.)
- Lauro lapeliai (1/2 šaukštelio)
- Vasarinių triufelių padažas (1,5 šaukštelio)
- Druskos ir juodo pipiro
Kulšeles pamarinuojame su visais prieskoniais ir triufelių padažu (triufelių padažui reikės: juodų alyvuogių 50 g, poros vasarinių triufelių, 2 šaukštų saulėgrąžų ir 2 šaukštų alyvuogių aliejaus). Paliekame 1 valandai marinuotis. Dedame į kepimo indą, uždengiame folija ir kepame 240 C orkaitėje apie 45 minutes. Atidengiame foliją ir kepame dar 15 minučių.
Garnyrui:
- Perlinių kruopų (100 g)
- Pieno (200 ml)
- Džiovintų baravykų (20 g)
- Grietinėlė (200 ml)
- Sviestas (1 šaukštas)
- Druska ir juodas pipiras
Kruopas užpilame užvirintu pienu, o grybus užpilame virintu vandniu ir paliekame porai valandų išmirkti. Grybus nusunkiame (vandenį paliekame), pasmulkiname ir dedame į keptuvę su sviestu ir šaukštu saulėgrąžų aliejaus. Kepiname ant vidutinės ugnies kelias minutes. Sudedame perlines kruopas, dedame druskos ir juodo pipiro, grietinėlę supilame dalimis per 6 kartus (po truputį troškinant), gaminimo pabaigoje įpilame 5 šaukštus vandens, kuriame buvo džiovinti grybai. Troškiname ant nedidelės ugnies nuolatos maišydami, kol išsigarins visas skystis ir košė bus tiršta. Pagaminama per 30 minučių.