Porcija: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 30 minučių
Jums reikės:
- Anties krūtinėlės
- Braškių
- Balzamiko kremo
- Česnako galvos
- Baziliko
- Petražolių
- Sviesto
- Druskos ir juodo malto pipiro
Garnyrui:
- Šviežių burokėlių
- Mažų bulvyčių
- Šviežio svogūno galvutės
Anties krūtinėlę paskaniname druska ir pipiru. Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, dedame sviesto, baziliką, petražoles ir per pusę perpjautą česnako galvą. Dedame anties krūtinėlę ir apkepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Kepant apšlakstome aliejumi iš keptuvės. Pakepus krūtinėlę dedame į kepimo indą ir kepame 10 minučių 230 C orkaitėje. Keptuvėje kur kepė antis, apkepame šiek tiek apvirtas ir per pusę perpjautas daržoves. Braškes supjaustome smulkiai, įpilame balzamiką ir išmaišome.
Anties krūtinėlę patiekiame su braškėmis ir keptomis daržovėmis.