Porcija: 6 žmonėms
Gaminimo laikas: 3 valandos (marinuojame parą laiko)
Jums reikės:
- Ėriuko kojos (1,5 kg)
- Raudonų bulvių (1 kg)
- Sviesto (1 šaukštas)
- Saldžiųjų svogūnų (2 vnt., dideli)
- Spanguolių džemo (3 šaukštai)
- Maltų lauro lapų (1 šaukštelis)
- Juodo malto pipiro ir druskos
Mėsą pamarinuojame su maltu lauro lapu, juodu pipiru, druska ir alyvuogių aliejumi. Išteptą prieskoniais mėsą palaikome parą laiko.
Kepimui naudosime kepimo indą su dangčiu (labiausiai tinka tadžinas). Į indo dugną dedame bulves (nepjaustytas ir neluptas), stambiai pjaustytą svogūną, viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir juodu pipiru. Ant viršaus dedame mėsą, indą uždengiame ir dedame į 220 C orkaitę. Keptuvėje pašildome spanguolių džemą ir sumaišome jį su sviestu. Po 2 valandų kepimo mėsą aptepame šiuo mišiniu ir kepame dar 30 minučių.