Porcija: 2 žmonėms

Gaminimo laikas: 25 minutės

 

Jums reikės:

  1. Kiaulienos išpjovos (400 g)
  2. Vytintos kiaulienos sprandinės (80 g)
  3. Sviesto (10 g)
  4. Bruknių uogienės (2 šaukštai)
  5. Bulvių (2 vnt.)
  6. Druskos ir juodo malto pipiro

Išpjovą paskaniname juodu pipiru, druska ir susukame į vytintą sprandinę. Iš visų pusių apkepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Tuomet dar pakepame 250 C orkaitėje 10 minučių.

Keptuvėje pakepiname medalionais supjaustytas virtas bulves. Kitoje keptuvėje pakaitiname bruknių uogienę su sviestu. Iškepusią išpjovą truputį „pailsiname“ (paliekame 3-5 minutėms kambario temperatūroje).

Mėsą supjaustome medalionais (2 cm pločio), patiekiame su bulvėmis ir bruknių padažu.