Porcija: 6 žmonėms

Gaminimo laikas: 1 valanda 20 minučių

Jums reikės:

Pagrindui:

  • sviesto (170 gr.);
  • muscavado cukraus (2 šaukštai);
  • vanilinio cukraus pudros (2 šaukštai);
  • cukraus (2 šaukštai);
  • kepimo miltelių (1 šaukštas);
  • cinamono (1 šaukštelis);
  • grietinės (2 šaukštai);
  • miltų (300 gr.)

Ištirpinti sviestą, sumaišyti su grietine ir muscavado cukrumi. Sausus ingredientus (miltus, vanilinio cukraus pudrą, kepimo miltelius, cinamoną) persijoti per sietelį. Į sausus ingredientus supilti sviesto ir grietinės mišinį. Viską išmaišyti iki vientisos puskietės masės, kad tešla būtų lengvai minkoma.

Iškloti skardą tešla ir ją šiek tiek pabadyti šakute

Įdarui:

  • riebios varškės (500 gr. President kepiniams);
  • kiaušinių trynių (3 vnt.);
  • kiaušinių baltymų (2 vnt.);
  • krakmolo (1 šaukštas);
  • vanilės ekstrakto (2 šaukštai);
  • balto cukraus (4 šaukštai);
  • vaisių arba uogų sirupo (4 šaukštai, aš naudojau mėlynių)

Visus ingredientus suplakame mikseriu iki vientisos masės. Išplakus indą truputį padaužyti į stalą, kad išeitų oras iš masės.

Kepimo skardą su išklota tešla dėti į 220 C orkaitę 10 minučių. Išėmu išsipūtusį pagrindą su šaukštu paploninti ir palyginti kraštus. Ant viršaus supilti varškės masę. Į kitą (dedesnę) kepimo skardą įpilti virinto karšto vandens ir į ją įstatyti kepimo skardą su pyragu. Kepti 170 C orkaitėje 50 min. Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės. Pyrago paviršius neturi apkepti (paruduoti).

Iškepusį pyragą atvėsinti. Atskirame inde paruošti mėgstamą želė. Aš dariau iš mėlynių uogienės. Želė masę užpilti ant pyrago paviršiaus ir įdėti į šaldytuvą sustingti.