Porcija: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 30 minučių
Jums reikės:
- Menkės filė (500 g)
- Žirnelių (300 g)
- Grietinėlės 30% (100 ml)
- Citrinos (1 vnt)
- Mažų cukinijų (2 vnt)
- Sviesto (šaukštelis)
- Raudonėlio (1 šakelė)
- Laiškinio česnako (ryšulėlis)
- Druskos ir juodo pipiro
Sumalame (arba sutriname) raudonėlį, laiškinį česnaką, įberiame druskos ir juodo pipiro. Įtarkuojame pusės citrinos žievelę. Gauta mase įtriname menkės gabaliukus.
Žirnelius ruošiame garpuodyje 5 minutes, tuomet sudedame į blenderį, įpilame grietinėlę, įberiame druskos ir sumalame iki vientisos masės. Žuvį kepame keptuvėje su sviestu ir alyvuogių aliejumi. Šalia kepame ir per pusę perpjautas cukinijas. Žuvį kepame ant nedidelės ugnies ir apverčiame kita puse kai atlimpa.
Patiekiame su žirnių piure ir keptomis cukinijomis (cukinijas galima truputį pasūdyti ir paskaninti pipiru).