Porcija: 4 žmonėms

Gaminimo laikas: 2 valandos (marinuojame viščiuką per naktį)

Jums reikės:

  1. Viščiuko
  2. Citrinos (1 )
  3. Rozmarino (2 šakelės)
  4. Maltos kalendros ir lauro lapo
  5. Kmynų
  6. Malto juodo pipiro ir druskos

Garnyrui:

  1. Bulvių (6 vnt.)
  2. Svogūnų (4 vnt.)
  3. Česnako (6 skiltelės)
  4. Malto juodo pipiro ir druskos

Viščiuką gerai įtriname visais priekoniais (ir po odele), ant jos išspaudžiame citrinos sultis, o išspaustą citriną bei rozmarino šakeles įdedame į viščiuko vidų. Viščiuką aptraukti maistine plėvele ir palikti šaldytuve marinuotis per naktį.

Į kepimo indą sudedame stambiai pjaustytas bulves, svogūnus ir česnaką, kuriuos pabarstome druska ir juodu maltu pipiru. Ant daržovių dedame pamarinuotą viščiuką ir įpilame ½ stiklinės vandens. Kepame uždengtame inde 220 C orkaitėje 2 val.